THE KESÄKUNTO

30 toukokuun, 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muistattekin varmaan jokin aika sitten, kun useamman kerran täällä blogissakin tuli sivulauseissa mainittua liikuntakärpäsen taas puraisseen meikäläistä persuksiin. Intoa riitti useamman kuukauden ajan, kunnes mun päivät alkoi taas täyttyä tekemisestä liiaksikin ja jostain oli luonnollisesti karsittava. Oli Pääsykokeisiin lukemista, töitä, tapahtumia, juhlia, ystäviä, ulkomaanreissu ja vaikka mitä muuta, jolloin asiaa sen kummemmin pohtimatta salitreenit jäivät pois kuvioista. Satunnaisia lenkkejä mä olen käynyt juoksemassa, mutta salilla mua ei ole nähty varmaan puoleentoista kuukauteen. Tällästä kausittaista tämä oma treenaamiseni on ollut niin kauan kuin muistan, enkä oikeastaan osaa potea asiasta sen kummemmin huonoa omaatuntoa. Olisihan se tietenkin kaikin puoli kiva juttu, jos liikunnasta tulisi säännöllinen osa elämää, mutta ei väkisin. Mä treenaan, kun itseäni huvittaa ja sillä hyvä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämän keneltäkään varmasti huomiotta jääneen fitnesshössötyksen keskellä oon tosi tyytyväinen tästä omasta ajattelumaailmastani. Olen viime aikoina yksinkertaisesti lopettanut useamman treeniblogin sekä Instagram tilin seuraamisen ihan vaan siitä syystä, että omasta mielestäni homma karkaa monilta käsistä. En vaan millään pysty samaistumaan niihin fiiliksiin, kun se kesäkunto on koko kesän pääasia ja tällä hetkellä kiristetään dieettiä vielä äärimmilleen, jotta voidaan aloittaa bikinikausi. Ja sitä kuntoahan pitää varmaan sitten ylläpitää koko kesä ja kieltäytyä kaikista ihanista kesäherkuista, koska ne saattaisivat romuttaa monien kuukausien työn. Mun mielestä se kesäkunto vaan ei olisi sen kaiken vaivan ja nipottamisen arvoista. Ei tietenkään tarvi ihan överiksikään vetää, mutta näiden kaikkien tiukkaa dieettiä noudattavien ja kesäkuntoon itseään kiristelijöiden ansiosta tunnen entistä suurempaa nautintoa, kun ostan jätskin lähikaupasta – because I can!! Ei kyllä muutes myöskään erotu meikäläiseltä sixpack vatsasta ja rasvaprosentti on tukevasti parinkymmenen paremmalla puolella, mutta eipä se haittaa, enkä näe syytä huolestua. Bikinikausikin tuli aloitettua tässä jokin aika sitten ilman kummempia ponnisteluita – bikinit päälle ja X-asentoon biitsille – niin yksinkertaista!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Varmasti sellainen tiukka kurinalainen elämäntyyli sopii joillekin (nykyään ilmeisesti yllättävän monille?), mutta mä en itse millään sopeudu siihen muotiin. Hyvä ruoka on vaan niin hemmetin hyvää ja illanvietto ystävien kanssa mulle niin paljon aamutreenejä tärkeämpi tapa viettää aikaa. Jokainen karsii kiireen keskellä siitä, mikä itselle hyvältä tuntuu ja minulle se on tässä lähiaikoina ollut salilla käyminen.  Pientä innostusta alkaa kuitenkin taas olla ilmassa ja aikaakin on kohta taas enemmän, joten luulenpa treenailun taas palaavan päiväjärjestykseen ainakin joissakin määrin. Mulla on ollut myös inhottavia polvivaivoja tässä viimeisen kuukauden ajan, mutta jospa kohta pääsisin taas juoksemisen makuunkin paremmin. Jää nähtäväksi, mutta se on varmaa, että meinaan nauttia kesästä täysillä, vaikka kesäkuntoni ei parasta a-luokkaa olisikaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mä kyllä ennustan tämän jo ihan tarpeeksi pitkään päällä olleen buumin hiipumista lähiaikoina. Viimeistään siinä vaiheessa, kun jengi huomaa, että oli muuten surkein kesä ikinä. Terassi-illat ja festarit ystävien kanssa menivät sivusuuhun, kun treeniohjelma ei antanut myöten ja juhannuksenakin joutui tyytymään protskupatukoihin, kun muut nautiskelivat grilliherkkuja. Tietysti on hyvä asia katsoa vähän syömisiensä perään ja liikkua säännöllisesti, mutta rajansa kaikella. Urheileminen toki on minunkin mielestäni pirun mukavaa puuaa, mutta joidenkin olisi oikeesti hyvä hiljentyä miettimään oman elämän prioriteetteja tosissaan. Kumpaa on kivempi muistella vuosien päästä – mukavia rentoja kesähetkiä ystävien kanssa vai sitä, kenellä oli pinkeimmät pakarat ja kovin sixpack?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tässä postauksessa näkyvät supermakeet Niken treenikamat ovat muuten kaikki saatu Zalandolta. Vaikuttavat kaikin puolin ihan huipuilta, mutta erityisen innoissani olen noista kengistä. Uunituoreet Nike Free Flyknit 4.0 lenkkarit tuntuvat hiton hyviltä 🙂 Yhden lenkin olen noilla kerennyt juosta ja rullasi mainiosti. En loppujen lopuksi huomannut noissa suurta eroa vanhoihin Free 5.0 tossuihini verrattuna, mutta nuo tuntuvat istuvan jalkaan vieläkin täydellisemmin.

Tästä postauksesta ei muuten pitänyt ollenkaan tulla tällaista pitkää sepustusta, mutta ajatusvirta vaan karkasin näppikselle, enkä viitsinyt pysäyttää 😀 Varmaan muillakin jotain mielipiteitä asiasta?

PS. Hajosko joku muu noille random futiskuville hahah…

 

– Janni

You Might Also Like

94 Comments

 • Reply jonna 30 toukokuun, 2014 at 7:19 pm

  Ihan pirun hyvä teksti!!!!!

  • Reply Janni 31 toukokuun, 2014 at 9:42 am

   Kiitos 🙂

 • Reply anni 30 toukokuun, 2014 at 7:26 pm

  Just näin!! Sulla on niin terve ajatusmaailma ja tosi hyvä kroppa ilman sitä hullua kurinalaista elämäntapaa 🙂 mekin ollaan kavereiden kanssa ennustettu, että tää fitness-buumi alkaa hiipumaan, ainakin toivottavasti…

  • Reply Janni 31 toukokuun, 2014 at 9:43 am

   Kiitti 🙂 Ja eiköhän siinä niin tule käymään ennen pitkää!

 • Reply roosa 30 toukokuun, 2014 at 7:29 pm

  Ihan täydellinen kirjotus :)) voin niin samaistua

  • Reply Janni 31 toukokuun, 2014 at 9:44 am

   Voi kiitoksia! 🙂

 • Reply Mira 30 toukokuun, 2014 at 7:39 pm

  Ei voi muuta sanoa kuin aamen! Ja noi kuvat on just ihanan vauhdikkaita 😀

  • Reply Janni 31 toukokuun, 2014 at 9:44 am

   Hahah 🙂 Kiitti!

 • Reply essi 30 toukokuun, 2014 at 7:42 pm

  Siis ihan mahtava ja asiallinen teksti! Ja hah kivoja noi futiskuvat 😀

  • Reply Janni 31 toukokuun, 2014 at 9:44 am

   Hah kiitti!! 🙂

 • Reply Joosu 30 toukokuun, 2014 at 7:52 pm

  Siis aivan kuin omat ajatukseni oisit kirjoittanut! 😀

  • Reply Janni 31 toukokuun, 2014 at 9:44 am

   Haha 🙂 Aika moni ilmeisesti samaistui!

 • Reply mona 30 toukokuun, 2014 at 8:00 pm

  word!

 • Reply Sepi 30 toukokuun, 2014 at 8:17 pm

  Ihana postaus, kerrankin samankaltaisia ajatuksia jollain muullakin!! 🙂

  Samaa mieltä, mä itse lähdin hetkellisesti mukaan tähän fitnessbuumiin, kunnes tajusin ettei se ole mun juttuni. Mä urheilen silloin kun huvittaa, toisinaan enemmän ja toisinaan vähemmän. En todellakaan ole mikään urheiluhullu, enkä halua elää kurinalaista elämää kuukaudesta toiseen. Kun oikein haluttaa, niin urheilen moniak kertoja viikossa, mutta toisinaan vain arkiliikuntaa.

  Mulla on oikeasti alkanut hullluna tympimään tosi monien typpien fitnessintoilu, alkaa välillä ihan masentamaan kun itse tyytyväisenä aamulla pannariherkkujen jälkeen menee Instagramiin ja huomaa joidenkin käyneen jo sen parin tunnin rääkkitreenin tehneen salilla.. Nykyään oon kuitenkin ajatellut, että menen omilla ehdoilla ja annan muiden treenailla miten haluaa 🙂

  • Reply Janni 31 toukokuun, 2014 at 9:47 am

   Just näin! Omilla ehdoilla 🙂 Varmaan liian moni kokee kauheeta painetta koko ajan. Itselläni ei ole tollasia ahdistuneita fiiliksiä tosin ollut onneksi. Hyvä, että oot tajunnut alkaa tekemään juuri niin, mikä itsestä hyvältä tuntuu!

 • Reply Emmi 30 toukokuun, 2014 at 8:19 pm

  IHANAN terve asenne! Itekkin olen vähän väsynyt tohon fitnessbuumiin.

  • Reply Janni 31 toukokuun, 2014 at 9:47 am

   No terve toi mun asenne kyl varmaan onkin 🙂 Et ole tosiaankaan ainut!

 • Reply JuliaK 30 toukokuun, 2014 at 8:20 pm

  Oli mukava lukea sulta tällainen pitempi, mielipiteitä sisältävä teksti. Blogisi on yleensä kuva- ja kuulumispainotteinen (ei toki paha asia sekään, hyviä kuvia katselee ilokseen), joten oli hauskaa vaihtelua päästä lukemaan, mitä mieltä olet tästä vellovasta trendistä. Saa siis useamminkin antaa näppiksen laulaa ja kertoa ajatuksensa! Ja mukava huomata, että ajattelutapasi omasta kropastasi on noin terve. Bloggaajat ovat esimerkkejä lukijoilleen, halusivat tai eivät.

  • Reply Janni 31 toukokuun, 2014 at 9:49 am

   No hauskaa vaihtelua oli myös itselle välillä tehdä tälläinen postaus 🙂 Pitää vissiin useammin sitten tuoda mielipiteitäkin julki täällä.

 • Reply elzzzz 30 toukokuun, 2014 at 8:27 pm

  Oliks tää niken mainos postaus?:D haha ja sulla on toi et sun kroppa on noin timmi ja hyvännäkönen vaikka et edes sillai oo itelles kovin tiukka. ne ketkä ei oo tyytyväisiä kroppaasa ja on lötöjä niin tottakai ne haluu seurata itteää ja pitää kaikesta ruokailusta kiinni. oot vaan pirun hyvä kroppanen nainen!

  • Reply Janni 31 toukokuun, 2014 at 9:50 am

   Ei ollut ja vaatteet on tosiaan saatu Zalandolta eikä Nikelta. No mä en ole tiukka sanan missään merkityksessä 😀 En vartaloltani, enkä myöskään itsekurini ja muun suhteen haha.

 • Reply Marika 30 toukokuun, 2014 at 8:29 pm

  Kiitos Janni tästä kirjoituksesta!! Oon niin samaa mieltä sun kanssa. Itsellä kans periaatteena liikkuu just sen verran kun huvittaa ja hyvältä tuntuu.

  • Reply Janni 31 toukokuun, 2014 at 9:51 am

   Hyvä, oikein! 🙂

 • Reply Anni 30 toukokuun, 2014 at 8:38 pm

  Ihana kirjoitus! Itse olen koko tämän buumin ajan yrittänyt pysytellä tässä ajatusmaailmassa, mutta jostain (instasta, blogeista….) tulee aina sitä fitnesshöttöä naamalle, että tulee todella huono omatunto niistä parista mansikkasiideristä, joita perjantai-iltaisin joskus tulee vedettyä. Onhan se hienoa, että terveelliset elämäntavat on ”muodissa”, mutta överiksi useilla menee. Naisten kehonkuva tässä buumissa vaan vääristyy entisestään.
  Surullista on se, että tämä on näkynyt nyt jo erittäin nuorissa tytöissä. Pakko laittaa instaan kuvia minimaalisista salaatti-annoksista ja saliposetuksista jotta olisi cool ja saisi tykkäyksiä.
  Ja ei sillä, jollekin tällainen elämäntapa sopii, mutta vähän tuntuu että useammille ei, vaikka niin väittävätkin. Seurauksena on sitten ahdistusta ja lisää itseinhoa. Kyllä ne rennot illat ystävien ja grillin kanssa aina jalkaprässin ja palautusjuomat voittaa 😉

  • Reply Janni 31 toukokuun, 2014 at 9:55 am

   Ähh älä vertaa itseäsi muihin 🙂 Teet omat valinnat. Jos muuten arkena syö suht terveellisesti, niin ei ne pari siideriä viikonloppuna tee tuhoa yhtään millekään. Ja TERVEELLISET elämäntavat on todella hieno juttu, mutta joidenkin toiminnassa se terveellisyys vaikuttaisi olevan aika kaukana ja koko homma näyttää aika pakkomielteiseltä. Ja voin niin yhtyä tohon kirjoittamaasi viimeiseen lauseeseen!

 • Reply Anna 30 toukokuun, 2014 at 8:51 pm

  WOHOO SINÄ!!!

  • Reply Janni 31 toukokuun, 2014 at 9:55 am

   !! 🙂

 • Reply elisa 30 toukokuun, 2014 at 8:51 pm

  Mahtava teksti! Kirjotit ihan täyttä asiaa. Itellä ei tulis mielenkään jättää kaikkia ihania kesäherkkuja pois tai jättäytyä sosiaalisista meiningeistä! Vaikka itelläkin on semmoinen salikärpänen puraissut, silti sallin silloin tällöin jätskin ja grilliruuat. 😉 Näytät muuten ihan älyttömän hyvältä näissä kuvissa!

  • Reply Janni 31 toukokuun, 2014 at 9:55 am

   Hyvä homma 🙂 Kuulostaa hyvältä! Kiitoksia 🙂

 • Reply myrtsi 30 toukokuun, 2014 at 9:03 pm

  mahtava teksti ja upea asenne! täällä ollaan täysin samoilla linjoilla ja aiotaa kyl ottaa kesästä kaikki irti 🙂

  • Reply Janni 31 toukokuun, 2014 at 9:56 am

   Jes 🙂 Mahtavaa! Hyvää kesää 🙂

 • Reply Salla 30 toukokuun, 2014 at 9:26 pm

  Tää teksti oli kuin suoraan mun ajatuksista! Couldn’t agree more! Janni, oot super 🙂

  • Reply Janni 31 toukokuun, 2014 at 9:58 am

   Oih 🙂 Kiitti!

 • Reply TanjaL 30 toukokuun, 2014 at 9:29 pm

  ”Kumpaa on kivempi muistella vuosien päästä – mukavia rentoja kesähetkiä ystävien kanssa vai sitä, kenellä oli pinkeimmät pakarat ja kovin sixpack?”

  Juurikin näin! Mulle käy aina ihan samoin, muutama kk treenataan kunnolla – lihakset alkaa kasvamaan ja erottumaan sekä rautaa nousee enemmän – ja sitten se tyssähtää kuin seinään. Itse olen potenut erittäin huonoa omatuntoa, kun olen myös samaisen 1 1/2kk maksanut turhaan salimaksua ilman, että olisin käynyt edes kääntymässä. Joka päivä ajattelen että ”joo huomenna” mut plaa. Tänään kävi taas ihan samoin! Ja nyt luin tän sun postauksen… Ja miten oikeessa oot! En ole ylipainoinen, toki voisin olla kiinteämpi mutta mitä sitten. Nautin nyt näistä päivistä joina oon tehny just sitä mitä on huvittanu ja syöny mitä huvittanu (onneks on tehny mieli vaan erittäin terveellisiä ruokia, heh joku onni tässäkin!).

  Tästä inspiroituneena voiski käydä tekee lenkin, kun tuolla nyt aurinkokin vielä paistaa, KIITOS 🙂

  • Reply Janni 31 toukokuun, 2014 at 10:13 am

   Mulla on ollut vähän samoja fiiliksiä aikaisemmin ja oon just maksellut kuukausia turhaan kaiken maailman salijäsenyyksiä :/ Nyt mun salikortti maksaa onneksi alle 20e kuussa, joten ei harmita niin paljon sen rahanmeno 😀 Pitää nimenomaan nauttia elämästä! Kesällä kuvioihin tulee kyllä vahvasti myös ne tervelliset herkut ja kotimaisia mansikoita ainakin itse odotan kieli pitkällä 🙂 Ulkomaalaisiakin on tullut jo vedettyä tosin ihan kiitettävästi.. Ja kiva juttu, jos tästä sai inspistä! Urheilu ja terveellinen ruokavalio on hyvä homma, mutta pakkomielteet näiden suhteen on ihan hanurista!

 • Reply Linda 30 toukokuun, 2014 at 9:43 pm

  Niin hyvä teksti ja niin totta joka sana! Ihailen tota sun asennetta ja neiti on kyllä ollut rantakunnossa niin kauan kuin muistan. Vaikutat edelleenki huipputyypiltä ja sun blogi on ainoa jota oon jaksanu seurata vuosikausia, aina Labels or love-ajoilta lähtien. Enkä syyttä. Ihanaa kesää, oot huippu! 🙂

  • Reply Janni 31 toukokuun, 2014 at 10:14 am

   Rantakuntoja on monia erilaisia 😀 haha Kiitos paljon 🙂 Ja huippua kesää myös sinne!

 • Reply kathy 30 toukokuun, 2014 at 9:48 pm

  Niin samaa mieltä! T. Tänään sut ja Saran nähnyt satunnainen hyvää oloa juoksulla hakeva tyttö 😀

  • Reply Janni 30 toukokuun, 2014 at 9:56 pm

   Etkai nähnyt meitä Kumpulan futiskentällä? 😀 haha

   • Reply Nimetön 31 toukokuun, 2014 at 2:21 am

    Hahaa, siellä juuri 🙂 ootte huippuja!

    • Reply Janni 31 toukokuun, 2014 at 10:14 am

     Hahah 😀 Oli varmaan näky!

 • Reply Sanna 30 toukokuun, 2014 at 9:55 pm

  Iso peukku tälle! Kiitos<3

  • Reply Janni 31 toukokuun, 2014 at 10:17 am

   Kiitti! 🙂

 • Reply Anne 30 toukokuun, 2014 at 10:03 pm

  Hyvin kirjoitettu! Oon itse niin samaa mieltä ja kausitreenaaja myöskin 🙂 Kokemukset ovat paljon tärkeämpiä kuin oma ulkonäkö. Sulla on loistava asenne!

  http://justsayinghianne.blogspot.fi/

  • Reply Janni 31 toukokuun, 2014 at 10:18 am

   Näinhän se on tietenkin 🙂 Liikunnastakin saa ilman muuta hyvää fiilistä ja monesti myös kivoja kokemuksia, mutta pitää muistaa kuunnella omaa kroppaa ja olla vetämättä överiksi!

 • Reply laura 30 toukokuun, 2014 at 10:09 pm

  Asia teksti! Oon sun kanssas niiiiin samaa mieltä!

  • Reply Janni 31 toukokuun, 2014 at 10:19 am

   Kiva kuulla 🙂

 • Reply Tarza 30 toukokuun, 2014 at 10:22 pm

  Kuten jo monet maininneet, olet osunut nyt niin sanotusti naulankantaan! 🙂
  Heh, just sun kotka-rantsukuvia ilta-auringossa katsellessani aattelin et näytätpä huikeen kiinteeltä ja sirolta 🙂 sit kuuleeki et salaisuutena onkin ollut salitauko 😀 no hymy, iloinen ja rento asenne elämään ja tietty rusketus on ne parhaat asusteet 😉

  • Reply Janni 31 toukokuun, 2014 at 10:21 am

   Haha no toi viiminen lause on kyl niin totta 🙂 Kiva kuulla ja kiitos paljon! Ehkä se ”salaisuus” on kohtuus kaikessa ja maalaisjärki. En ole missään huippukunnossa itse, mutta syön ihan normaalisti ja melko terveellisesti kuitenkin 🙂

 • Reply Vilma 30 toukokuun, 2014 at 10:40 pm

  Kiitos tästä tekstistä! Mulla ollu tosi paljon samoja ajatuksia viime aikoina mielessä ja varsinkin joitakin blogeja lukiessa on oikeesti pitäny pysähtyä miettimään että onks tää normaalia? Onneks kaikkien ei tarvii mahtua siihen samaan muottiin. Täytyy vielä sanoa että mun mielestä sun kroppa on aivan upea! Ei sen rasvaprosentin tarvitse olla nollassa, sä just näytät kauniilta, terveeltä ja hyvinvoivalta 🙂 ihanaa viikonloppua!

  • Reply Janni 31 toukokuun, 2014 at 10:24 am

   Oi kiitos 🙂 Moni on varmasti lähiaikoina pohtinut samoja asioita! Mahtavaa viikonloppua myös sulle 🙂

 • Reply Duussi 30 toukokuun, 2014 at 10:46 pm

  Amen to that! Niin samat fiilikset aiheesta, puit ne hyvin sanoiksi. 🙂

  Itse treenaan säännöllisesti monta kertaa viikossa, mutta motivaattorina on ehdottomasti enemmän hyvä olo kuin mikään peilin edessä pullistelu. Kesällä treenit jää varmasti vähemmälle, ja se on ihan ookoo. Elämässä on aika helkkarin paljon tärkeämpiäkin asioita kuin se, miltä kroppa näyttää – esimerkiksi se, mitä kaikkea sillä pystyy tekemään ja että se olisi terve.

  Eikä treenaaminen saa olla ”rangaistus” herkuttelusta, tai että pitäis laskea kuinka paljon on liikuttava kuluttaakseen jotkut jätskin kalorit… Se on niin vääristynyt ja negatiivisuutta ruokkiva ajattelutapa. Mä hikoilin tänään puolitoista tuntia tanssitreeneissä ja söin kaksi suklaamuffinssia, mutta ne asiat ei liity mitenkään toisiinsa. Molemmista nautin täysillä. 🙂

  • Reply Janni 31 toukokuun, 2014 at 10:28 am

   Onhan se itseä miellyttävämpään ulkonäköön tähtääminenkin ihan okei, mutta kunhan se ei ole se pääasia 🙂 Ja koko homman pitäisi olla mukavaa. Ehkä sitä ei loppujen lopuksi enää tajua, että mistä kaikesta tollasen takia voi jäädä paitsi.. tai sitten joitakin ei edes enää kiinnosta, kun ollaan niin sisällä tossa touhussa. Mene ja tiedä 🙂

 • Reply Sofia 30 toukokuun, 2014 at 10:55 pm

  Mahtava teksti tosiaan! Harvemmin jaksan edes lukea tällaisia pidempiä tekstejä kokonaan, mutta tämä oli täyttä asiaa! Oot tosi terveen ja hehkuvan näköinen, ja sun kroppa on just sopivan treenattu 🙂 Itse käyn kyllä salilla muutaman kerran viikossa, ja olen käynyt enemmän ja vähemmän ahkerasti jo muutaman vuoden ajan, mutta ihmettelen nimenomaan sitä, miten se ”fitness” ja terveelliset elämäntavat on monille nykyään ainoa asia maailmassa. Joko ei treenata ollenkaan tai omistetaan salille ja dieetille koko elämä, vaikka todellisuudessa terveellisin vaihtoehto, niin mielen kuin kehonkin kannalta, olisi jonkinlainen välimuoto.

  • Reply Janni 31 toukokuun, 2014 at 10:28 am

   Jep – sanopa muuta :/ Kiitos paljon 🙂

 • Reply Julia 31 toukokuun, 2014 at 1:09 am

  Oon tassa ihan samaa ite miettiny ! Jotenkin ei sais yhtaan ylimaarasta dieetista syoda tai lihot kaikki ne kilot takasin. Ite olin dieetilla puoli vuotta ja treenasin salilla 4krt/viikossa, mutta nyt tuli stoppi kun jalkapohjasta revaytin lihaksen. En haluu elaa kurinalasta elamaa, vaan oikeesti nauttia siita, vaikka niita selluliitteja nyt tulisikin 😉 Kivaa kesan odottelua taalta toiselta puolelta maapalloa !

  • Reply Janni 31 toukokuun, 2014 at 10:30 am

   Varmasti moni on miettinyt näitä juttuja viime aikoina 🙂 Treenaaminen ja terveellinen ruokavalio ovat tosiaan hyviä asioita, mutta noita ei pitäisi mun mielestä tehdä ja noudattaa liian orjallisesti! Mahtavaa kesää myös sinne 🙂

 • Reply Tickle your fancy 31 toukokuun, 2014 at 1:23 am

  LOISTAVAA TEKSTIÄ KTP:n KASVATILTA!!!! <3

  • Reply Janni 31 toukokuun, 2014 at 10:33 am

   KIITTI!! Milloin olikaa harkat?

 • Reply Anna 31 toukokuun, 2014 at 7:29 am

  Viisaita sanoja!:)

  • Reply Janni 31 toukokuun, 2014 at 10:34 am

   Kiitos 🙂

 • Reply M 31 toukokuun, 2014 at 9:59 am

  Nykyää voi melkeen jo sanoo et Fitness on eräänlainen elämäntapa. Omaksi iloksi Fitness TYYLINEN elämä ei tarjota välttämättä että mittailee ruokia ja käy joka aamu aamuaerobisella ja kieltäytyy asioista. Vaikka ei kisaa tai tähtää kisoihin voi silti ottaa vaikutteita omaan elämään vallitsevasta Fitneksestä. Ja mitä pahaa tuo muka Se, että ihmiset pitää huolta itestä? Kunhan Se ei mee yli.

  Nuoret ei enää käytä niin paljoa päihteitä, on trendikkäämpäö lähteä urheilemaan. Pitäisikö tätä muka muuttaa? Kannustaa kouluissa että Joo lähtekää vaan vetää perjantaikännit.

  ei itsestä huolehtiminen tarkota, että pitää unohtaa muu elämä. Ei missään tapauksessa saa unohtaa! Mut ei pidä unohtaa myöskään itsestään huolta pitämistä! Eiköhän tähän elämää mahu ihan tasapuolisesti niin hauskan pitoa ja sosiaalista elämää. Ja miksei niitä voi yhdistää? Käyä urheileea kavereitten kanssa ja lähteä vaikka sen,jälkeen nauttii kesäillasta terdelle? Muistetaan kuiteki tasapaino elämässä. 🙂

  • Reply Janni 31 toukokuun, 2014 at 10:50 am

   Sulla saattoi nyt mennä tuon mun tekstin pointti ohi? 🙂 Lueppa uudelleen.

   Itsestään huolta pitämisessä ei todellakaan ole mitään pahaa, mutta sellainen pakkomielteiseltä vaikuttava treenaaminen ja ruokien punnitseminen joka tilanteessa on vähän pelottavaa. Kyllä minäkin pidän itsestäni huolta ja syön arkisin terveellistä ruokaa, käyn lenkkeilemässä ym.. En tarkoittanut, että se olisi kiellettyä 😀

   Itsestään huolehtiminen EI TODELLAKAAN tarkoita, että pitäsi unohtaa muu maailma. Elämään pitäisi nimenomaan mahtua nuo kaikki tasapuolisesti, mutta joillakin se tärkeysjärjestys on mennyt aika kyseenalaiseksi. Treenataan pari kertaa päivässä, ei lepopäiviä ja ruoat purkitetaan reiluksi viikoksi eteenpäin ja mitään muuta ei sitten laiteta suuhun. Koko elämä on pelkkää erilaisten sääntöjen noudattamista…

   Tää nimenomainen fitnessbuumi ei liene niin kauaa vielä ollut pinnalla, että juuri tämän vaikutukset näkyisi vielä merkittävästi nuorten päihteidenkäytön vähenemisenä. Eiköhän siihen löydy syyt muualta ja kyllä varmaan kouluissa on aina suositeltu lapsille liikuntaa perjantaikännien sijaan? Enkä koe, että lasten liikkumisella ja fitneksellä olisi mitään sidosta toisiinsa. Enemmänkin pelottaa, jos liian nuoret alkaa ottaa somen välityksellä mallia noista kaikenmaailman kisadieeteistä ja muusta.

   Juuri siitä tasapainosta yritin tässä postauksessa itse kaikkia muistutella! 😉

   • Reply Janni 31 toukokuun, 2014 at 11:04 am

    ”Ja miksei niitä voi yhdistää? Käyä urheileea kavereitten kanssa ja lähteä vaikka sen,jälkeen nauttii kesäillasta terdelle?” <--- toihan oliskin se ihanteellinen tilanne!

 • Reply eve 31 toukokuun, 2014 at 10:21 am

  ihan loistavaa tekstiä, kiitos tästä 😀 totta joka sana.

  • Reply Janni 31 toukokuun, 2014 at 10:35 am

   Kiitoksia 🙂 moni tuntuu olevan samoilla linjoilla!

 • Reply kitsune 31 toukokuun, 2014 at 11:25 am

  Täällä on odoteltu fitnessbuumin laantumista hetki jos toinenkin! Itse kyllä tykkään treenata ja syödä terveellisesti, sillä olen kokemuksesta todennut sen elämäntyylin sopivan mulle – tulee hyvä ja fresh olo. Mutta kaikkea kohtuudella! Jos hetkittäin elämä muuttuu kiireellisemmäksi niin mielummin leikkaan kuntosalitreenit pois päiväjärjestyksestä, kuin esim kunnon pitkät yöunet tai kavereiden kanssa hengailut. Ja silloin kun tekee mieli vaan maata sohvalla ja syödä suklaata niin sitten tehdään niin!

  Muutama vuosi takaperin olin nimittäin itse sellaisessa tilanteessa, että ”terveellisesti syöminen” (nii et mikä oli? Pakkomielteinen syömisten kyttääminen ja suunnittelu terveellistä?) ja treeni oli se kaikkein tärkein juttu elämässä. Halusin käydä ulkona kavereiden kanssa ja usein joinkin muiden mukana, mutta mietin kaikkein vähäkalorisimmat juomavaihtoehdot JOPA HUMALAPÄISSÄNI baarin tiskillä; söin välillä pelkkää raejuustoa ja jauhelihaa – nam… ja kaikkein kiireellisimpienkin päivien aikatauluihin oli PAKKO mahduttaa kuntosalitreeni, eli joko herättiin helvetin aikasin treenaamaan tai jätettiin väliin jotain muuta. Joo hei oli ihan tosi terveellinen elämäntyyli niin henkisesti ku fyysisestikin…

  Nykyään alkaa niiiiiiiin tulla ulos korvista ja silmistä kaikki ”do you even lift?” jutut ja ”squats are girls best friend” -pakaraherutuskuvat. C’mooon!
  Ja ihan perustreenaajatkin alkavat treenaamaam fitnesslavoille ja kaikkien pitää treenata jotenkin super tavotteellisesti. Miksi? Eikö voi treenata, koska siitä tulee hyvä olo ja mieli, eikä siksi, että pääsee heiluttelemaan pinkeitä pakaroitaan stringibikineissä lavalle? Mahtavaa… voi sitte kasikymppisenä hymyillen miettiä kuinka hienoja ja mieltäavartavia asioita sitä tulikaan tavoitettua elämän aikana…

  Totta kai fitness-elämäntyyli sopii joillekin ja arvostan ammattilaisia, jotka treenaavat monia monia vuosia. Mutta monien fitnessbuumilaisten kannattaisi ehkä alkaa miettimään omia motiiveitaan ja kuuntelemaan kroppaa ja mieltä, ja löytää balanssi ja se ”oikea tarkoitus” treenaamiseen. (Tietty se voi joillekin olla 8-back ja sykkivät pakarat! Kaikki tyylillään ja tavallaan!)

  Muutenkin koko ”kesäkunto” -sana on raivostuttava. Miksei ”koko-elämän-kunto”?

 • Reply Lotta 31 toukokuun, 2014 at 11:27 am

  Tää oli hyvä teksti. Oon itse aikoinani hurahtanut treenaamiseen oikein kunnolla, silloin tosin oli tavoitteetkin korkeammalla, ja niiden saavuttaminen olis edellyttänytkin niitä tiettyjä asioita ja sitä kurinalaisuutta. Mutta tässä ajan saatossa sitä on alkanut taas näkemään kaiken vähän uusin silmin, ja kultainen keskitie on TODELLAKIN se paras kaikista. 🙂

  Mulle parhaiten toimii se, että syön perusterveellisesti (tulee selkärangasta), mutta en todellakaan enää noudata mitään yhtä ja tiettyä grammantarkkaa (valmentajan laatimaa) ruokavaliota, tai treenaa just niinkuin lapussa lukee, vaan kuuntelen kroppaa ja mieltä, ja meen ihan fiilispohjalta. Ja tän rennomman meiningin myötä on kroppakin ollut paljon yhteistyökykyisempi. 🙂

  Itseltään ei todellakaan pidä kieltää kaikkea. Mitä siitä muka saa? Hyvän kropan, mutta mitä muuta? Olisko silloin onnellisempi tai ihmisenä jotenkin parempi? Tuskin! Ja sehän olis ihan hullua olla kesällä ilman jätskiä! 😀

  Sulla on hyvä ja terve elämänasenne!

 • Reply petra 31 toukokuun, 2014 at 11:54 am

  oot ihana! itse ajattelen aivan samoin. tuntuu että kesässä monille on tärkeintä kenellä on timmein maha… ja sitten juhlissa istutaan nurkassa omien eväiden kera. elämästä tulee nauttia, meille on joo annettu tää yksi kroppa ja toki, miksei tekisi siitä parhainta mahdollista versiota mutta täytyy elämästä myös nauttia! voin niin samaistua tuohon sun juttuun että kuka miettii vuosien päästä sitä kenellä oli tiukin kroppa?! muistellaan sitä rentoa laatuaikaa ystävien kanssa <3 itse myönnän myös tavoitelleeni sitä kuuluisaa tiukkaa bikinivartaloa mutta lopputenttien yms painaessa päälle luovutin jo kuukausi sitten ja höllensin, tajusin että ei tässä oo mitään järkeä vetää hullua salia ja syödä jotain mauttomia raejuustoja päivästä toiseen… saan kelvata tällaisena kuin olen 🙂 niinkuin kaikki muutkin! nauttikaa kesästä! ei ketään muuta varmasti kiinnosta sun mahamakkarat paitsi sua itseään ja siitäkin ajattelusta kannattaa yrittää pois niin elämä on paljon helpompaa!!:)

 • Reply Emmi 31 toukokuun, 2014 at 1:06 pm

  Tämä on hyvä aihe, josta kannattaa kyllä herättää keskustelua. Hyvä, että teit sen! Itse olen tämän fitnesbuumin myötä innostunut treenaamaan uudella tapaa salitreeniä, isommilla tehoilla ja tavoitteellisemmin, mikä on ollut kaikin puolin hyvä juttu. Olen siis urheillut aina, mutta muutaman vuoden ajan tuntui, että liikkuminen oli aina sitä samaa, joten tämä fitnes on ollut jotenkin inspiroivaa ja innostavaa ja tuloksia on tullut.

  Mutta sitten se kaikki muu. Joka puolella on treenikuvia, treenipäivityksiä ja -postauksia ja syöminen se vasta vaikeaa onkin, kun kaikki pitää mitata, laskea ja syödä tismalleen oikeaan aikaan. Ja ammattiurheilijoidenhan pitää näin tehdä ilman muuta, mutta jotenkin tätä on liikaa kaikkialla ja tavallisesta kuntoilusta on tullut aika vaikeaa. Syön itsekin suht terveellisesti perusruokaa, mutta mun päivää ei todellakaan romahduta esimerkiksi eilinen ihana suklaakakkupala tai just se lähikaupasta ostettu jätski 🙂

 • Reply H- 31 toukokuun, 2014 at 1:14 pm

  Nyt oli niin hyvä teksti, että oli pakko jakaa myös kamuille facessa! On ehkä ärsyttävintä ikinä kuunnella vaikka grillibileissä ruuan jälkeen valitusta ja pohdintaa siitä, että kuinka monta kaloria tässä nyt mahtoi kertyä ja kuinka monta kertaa vielä pitää nyt sitten mennä salille tällä viikolla.. juuri niin kuin kirjoitit, eikö vaan voitaisi nauttia kesästä ja sen herkuista ilman turhaa stressiä?:)

  Mahtava blogi:)

 • Reply Elisabeth 31 toukokuun, 2014 at 1:37 pm

  Ihana kirjoitus, pisti hymyilemään! Olen kauan etsinyt Nikean lenkkareita, ei niinkään juoksukengiksi vaan kaupunkikengiksi esim. nahkatakin tai trenssitakin kavreiksi. Kiitos vinkistä!

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 • Reply Riikka 31 toukokuun, 2014 at 1:53 pm

  Asiallista tekstiä! Just eilen Jennan kanssa salilla puhuttiin ihan samoista asioista ja sanoin että meidän pohdinnassa ois aihe blogipostaukselle. No sä ehdit ensin 😀 Siis oikeesti, muisteleeko joku vanhana mummona sitä omaa kesän 2014 sixpäkkiä vai niitä pitkiä kesäiltoja mökillä viinipullon, grilliruoan ja kavereiden kanssa?

  Mä treenaan itse tosi paljon ja NAUTIN siitä. Teen sitä siksi, että siitä tulee hyvä fiilis. Mutta en mä jätä terassi-iltaa välistä, että pääsen aamulla salilla. Mun elämään mahtuu hyvä ruoka, hauskapito ja se treenaus. Mä voin käydä juoksemassa lenkin ja sen jälkeen syön kaksin käsin kesäherkkuja 😉 Toki pyrin syömään terveellisesti, mutta hyvä ruoka tuo niin paljon nautintoa mun elämään ja liittyy niin moneen mukavaan (ja sosiaaliseen) tilanteeseen, että en ikinä voisi alkaa millekään kurinalaiselle dietille pelkästään siksi, että näyttäisin jonkun muun mielestä paremmalta. Ja terveellinen ruokakin on niin laaja käsite. Mun mielestä on järkyttävää ettei joku voi mahamakkaroiden pelossa tai jonkun hemmetin dietin vuoksi syödä edes ruisleipää, hedelmiä tai muuta ihan perusruokaa. Ei sellanen jatkuva diettailu tai superkurinalainen elämä voi olla hyväksi. Siis eri asia jos ihan tavoitteellisesti treenaa kisoihin ja se on vaan se hetki elämästä.. Mutta ei ne kaikki diettailijat todellakaan ole treenaamassa mihinkään kisoihin.

  Voisin kirjoittaa tästä aiheesta vaikka miten paljon, mutta taidan lopettaa tähän 😉 Hauskaa viikonloppua!

  • Reply Janni 1 kesäkuun, 2014 at 10:00 am

   Ollaan täysin samoilla linjoilla ja kirjoitit kommentissas just mun ajatuksia!! Ei liian jyrkkiä VALINTOJA :-/ En minäkään arkena mässäile koko ajan kaikkia herkkuja, mutta on ihanaa lähteä kavereiden kanssa vaikkapa viikonloppuna ravintolaan herkuttelemaan ja ottaa ne pari lasia viiniä. Mä en ikinä vois olla se tyyppi, joka kieltäytyy, kun työkaveri tulee innoissaan tauolta ja ilmoittaa ”ostin meille molemmille jätskit!!” 🙂 Ja nimenomaan joku väliaikainen dieetti ihan ok, mutta totaalikieltäytyminen kaikesta ei vaan mene mun jakeluun ja sellasesta ihmisestä vaan tulee automaattisesti sellanen tiukkapipofiilis 😀 Mun mielestä on aina jokseenkin pelottavaa, jos joku hurahtaa johonkin juttuun niin pahasti, ettei muusta puhukaan ja se valtaa suurimman osan elämästä. Ja sit tätä kaikkea pitää tietenkin toitottaa kovaan ääneen somessa… mä en kehtais kaikkia älyttömyyksiä edes kertoa. Luin yhdestä blogista, että bloggjaaja oli ottanut ruokavaa’an mukaan hotellin aamiaiselle :S Okei mikäs siinä, jos on ihan pakko, mutta pitääks se oikeesti kaikille kertoa haha

 • Reply Essi 31 toukokuun, 2014 at 2:20 pm

  Hyvä Janni!!!! 🙂 Otokset kuvastivat sun fiilistä just hyvin 😉 jesjesjes!

 • Reply Paula 31 toukokuun, 2014 at 2:53 pm

  Mulla tuli tästä tekstistä jotenkin sellainen olo, että kirjoitit sen itseäsi varten. Listasit syitä, miksi SAAT ostaa jäätelön, miksi voit vetää juhannuksena sitä grillimakkaraa ja kuinka siitä skumpastakaan ei tarvitse kieltäytyä.

  Itse olen tällähetkellä dietillä, ja en ole yhtäkään menoa ystävieni kanssa perumaan tämän vuoksi.
  Näitä kutsutaan valinnoiksi.
  Olen valinnut, että kieltäydyn muutaman kerran siitä jäätelöstä, terassilla juon jäävetää mihin baarimikko lisäsi mansikoita.
  Silti en tunne menettäväni YHTÄÄN MITÄÄN. Päinvastoin, olen saanut terveemmän suhteen kehooni, tiedän mitä se tarvitsee ennemmin kuin haluaa. En ole ikinä ollut yhtä pirteä, iloinen ja onnellinen enkä myöskään yhtä hyvässä ja timmissä kunnossa kuin nyt.
  Valintoja, valintoja.

  • Reply Janni 31 toukokuun, 2014 at 3:54 pm

   Ei missään nimessä 🙂 Koko homman pointti oli just se, että noinkin luonnolisiin asioihin ei tarvitse hakea lupaa mistään. Mä nimenomaan SAAN tehdä ja syödä just sitä, mikä itsestä hyvältä tuntuu. Elämän perusasioita ja se mua hämmentääkin, että miten noista asioista on tehty niin vaikeita. Se on hyvä juttu, jos et ole joutun dieetin takia luopumaan mistään menoista tai muusta hauskasta 🙂 Niin sen kuuluu mennäkin. Eikä missään väliaikaisessa dieetissä mitään pahaa olekaan, kunhan se loppuu joskus 😀 Juuri sellainen koko ajan päällä oleva tiukka kurinalainen ruokavalio on se, mitä meikäläinen ei pysty ymmärtämään. Eri asia tietenkin kaikki ammattiurheilijat ym..

   Ehkäpä tämä mun ajatusmaailma on tällänen, koska mulla ei ole ikinä ollutkaan mitenkään epäterve suhtautuminen omaan kehooni tai ruokaan. Syön itsekin aikalailla terveellisesti, mutta tilaisuuden tullen en kieltäydy skumpasta ja voin just välillä ostaa jätskin ihan vaan huvin vuoksi ajattelematta kalorimääriä ym…

   Nimenomaan VALINTOJA. Mä en vaan ikinä haluaisi tehdä niin jyrkkiä valintoja etenkään pitkäakaisesti. Mun mielestä siinä on vaan rento suhtautuminen elämään kaukana, jos ei voi esim. yhtä kaverin tarjoamaa suklaapalaa pistää suuhun. Ei se elämä siihen romahda!

 • Reply Minttu 31 toukokuun, 2014 at 4:46 pm

  Hyvä kirjoitus! Näin se pitää olla 🙂 Näytät hyvältä ja terveeltä. Jatka samaan tyyliin.

  Mukavia rantsupäiviä ja kesäiltoja sulle!

 • Reply Hanna 31 toukokuun, 2014 at 5:17 pm

  Hyvä kirjoitus! Samoja asioita olen miettinyt useasti, yleensä silloin kun oma treenaus meinaa vajota liian ulkonäkökeskeiseksi. En normaalipainoisena, 3 kertaa viikossa treenaavana näe tarvetta, eikä minulla ole kiinnostusta, alkaa kovalle dieetille, joten liika peiliin ja peppukuvien tuijottaminen alkaa joskus herättää kaikenlaisia ajatuksia. Silloin tulee tätä pohdittua 🙂

  Yhdessä blogissa kirjoittaja postasi kesästä ja houkutuksista, siitä kuinka niistä parhaiten seviää sortumatta. Hän kirjoitti ”mieti miltä haluat näyttää kesällä”. Siis apua.. niin ulkonäkökeskeistä! Fitnessbuumin hyviä puolia on tietenkin hyvien elämäntapojen ja valintojen yleistyminen, mutta kyllä se suurin vaikutus tämän buumin myötä taitaa olla se ulkonäkökeskeisyys. Miksi ei mieluummin kysytä: ”millaisen olon haluat loppuelämäksesi” ? Tähän ajatusmalliin mahtuu varmasti paljon muutakin kuin timmi kroppa..

 • Reply Minna 31 toukokuun, 2014 at 6:22 pm

  hei! todella huippuja ajatuksia!! oon aina miettiny että sinä oot todella hyvä esikuva tänäpäivänä nuorille tytöille! sulla ei mee liian överkisi:D viime aikoina oon vaan huomannu että hyvinvointi ja onnellisuus on tärkeintä, ei se ulkonäkö! ja hyvinvointi ja onnellisuus ovat isointa plussaa ulkonäölle sanon minä:) KIITOS tästä blogista ja postauksesta ja erittäin ihanaa kesää!:))

 • Reply Emppu 31 toukokuun, 2014 at 6:47 pm

  Pystyn samaistumaan lähes joka sanaan! Hyvä teksti! 🙂

 • Reply Jannifani 1 kesäkuun, 2014 at 2:29 pm

  Ihanaa!!! Tää on paras postaus ever!!!! Oon sun kanssa niin samaa mieltä tosta fitness buumista sun muusta.. Jotenkin tuntuu et joka tuutista pursuaa tota samaa hömpötystä ja kaikki blogitkin on nykyään niin täynnä tota et ei niitä jaksa pidemmän päälle.. Mut sun blogi on niin mahtava ja säki oot niin upee ja ihana et sun blogii jaksaa seurata vaikka maailman tappiin asti! Go Janni ja jatka samaan malliin!!! 🙂

 • Reply Noora 1 kesäkuun, 2014 at 7:00 pm

  Aivan mahtava postaus! Oon täysin samaa mieltä:)

 • Reply mikaela 2 kesäkuun, 2014 at 12:09 pm

  Siis todellaki! Iteki alkanu pikkuhiljaa heräämään siihen et ”there’s a lot more to life than being really, really, ridiculously good looking” (;), karu herätys kun alkoi parisuhde takkuamaan, vitutti kaikki ja ajatukset pyöri vain treenaamisen ja ruoan ympärillä. Ja oikeassa oot, ei tarvi mässää koko ajan tai dokata helvetisti, ei sekään oo kivaa et lihoo ja on epämukava olo kropassa kun turvottaa.

 • Reply Johanna 2 kesäkuun, 2014 at 4:49 pm

  Vihdoinkin joku uskalsi sanoa tämän ääneen! Kiitos!! 🙂
  Sitäpaitsi olet aivan upea, terveen näköinen ilmestys juuri nyt, sellaisena kun olet!
  Ihanaa kesää sulle! <3

 • Reply jaana2 2 kesäkuun, 2014 at 5:40 pm

  Itse päätin lopettaa fitness blogien lukemisen ihan vain siksi että ajatus siitä, että pitäis liikkua koko ajan ja syödä tietyllä tavalla ja näyttää mahdollisimman hyvältä treenatessa ja muutenkin, alkoi pikkuhiljaa ahdistamaan.. Liikun itse suhteellisen paljon ihan liikkumisen ilosta ja kokeilen kaikenlaisia lajeja innoissani, miksi silti tulee ahdistus ettei liiku tarpeeksi? Tää fitness-buumi on menny vähän yli. Tottakai pitää ja saa liikkua mutta tervettä järkeä pitää käyttää. Eikä elämän pitäis kaatua siihen että viikonloppuna käy ystävien tai puolison kanssa ulkona syömässä tai herkuttelee elokuvaa katsellessa. No pointti oli että hyvä teksti 🙂

 • Reply Ella 2 kesäkuun, 2014 at 5:46 pm

  So true! Tosi hyvä postaus, pistää monet varmasti ajattelemaan 🙂

 • Reply Iids 2 kesäkuun, 2014 at 8:31 pm

  Moikka! Tosi hyvä juttu, että kirjoitit ulos näitä asioita. On tärkeää, että nuoret saa monia näkökulmia, ja viime aikoina fitness- näkökulma on liian dominoiva. On tupannut unohtumaan, mikä onkaan elämässä tärkeää. Sinä muistutit toivottavasti monia siitä. Ihanaa, nautinnollista kesää! 🙂

 • Reply Ella 2 kesäkuun, 2014 at 10:19 pm

  Oli suoraan sanottuna virkistävää ja ihanaa lukea vaihteeksi blogipäivitystä (ja muutenkin tältä kantilta katsottua puhetta) jossa ollaan rennolla kannalla treenaamisen ja ruoan suhteen! Tietenkin moneissa blogeissa sanotaan että mennään omilla ehdoilla mutta harvemmin niistä taantumista ja iltapäivän jäätelökesteistä kuulee kuin niistä salilla repimisistä. Suuri kiitos! Piristit päivää ja uskon että omatuntoa ei kolkuttele enää niin paljon vaikka söisikin sen kermajäätelön!

 • Reply sensa 3 kesäkuun, 2014 at 10:16 am

  Sait mut heräämään. Kiitos!! Jos jatkossa luovuttais sen pakkotreenin kans ja alkais taas nauttia tästä hommasta (:

 • Reply Veera 3 kesäkuun, 2014 at 6:01 pm

  Oon suurimmaksi osaksi samaa mieltä, mutta haluaisin muistuttaa, että kaikille avain onnelliseen kesään tai onnellisuuteen ylipäätään ei ole jäätelössä ja siiderissä. Aivan varmasti on mahdollista nauttia kesästä, vaikka olisikin tiukalla ruokavaliolla. Mielestäni tärkeintä on se, että dieetti ja treeni eivät estä tekemästä muita asioita, joista nauttii. Tähänkin pätee teesi ”kohtuus kaikessa.”

  • Reply Janni 3 kesäkuun, 2014 at 7:09 pm

   Heh… mä niin tiedän ton. Ei ole itsellenikään 😀 Nimenomaan kohtuus kaikessa. Ollaan ihan samoilla linjoilla ton kanssa, vaikka ehkä luuletkin muuta 🙂

 • Reply Nimetön 14 kesäkuun, 2014 at 11:16 am

  Oon samaa mieltä sun kanssa! Ihmisillä on pinttyny päähän se, että kaikilla on oltava se sixpack ja kunnon haba, että varmasti näkee, että käyt salilla, ei mitään järkeä 😀 Ihmiset treenaa hulluna koko kesän sen unelmakropan eteen, mutta tosi monilla innostus lopahtaa kesän jälkeen, kun ei enää tarkene biitsillä käydä. Jouluna he laiminlyövät treenejä mutta taas keväällä, pari kuukautta ennen kesää aloitetaan dietit sun muut paastot, että kesä olisi täydellinen kropan suhteen 😀

 • Leave a Reply