OMAT SUOSIKKINI LONTOOSTA!

lokakuu 31, 2014

Postaus yhteistyössä Inidedaysin ja Tjäreborgin kanssa.

Lontoosta kotiuduttiin tosiaan eilen ja nyt olisi aika kertoa vähän meikäläisen suosikkipaikoista kyseisessä kaupungissa ja jakaa muutamat matkavinkit. Teen vielä myöhemmin postauksen muutamista ravintolasuosituksista, mutta tässä ensimmäisessä postauksessa on nyt kaikkea muuta mahdollista. Lontoo on niin suuri kaupunki, että sieltä löytyy varmasti jokaiselle mieleistä tekemistä ja nähtävää. Itse olen siellä käynyt jo moneen kertaan, mutta todella paljon on vielä näkemättä ja kokematta. Tässä kuitenkin omia suosikkejan Lontoosta!

Nähtävyydet

Big Ben, joka on varmasti Lontoon tunnetuin maamerkki ja ehdottomasti mielestäni hienoimmillaan iltavalaistuksessa. Big Ben ja parlamenttitalo sijaitsevat ihan Thames joen rannalla ja toisella puolella jokea lymyilee London Eye -maailmanpyörä, joka on myös suosittu nähtävyys Lontoossa reissaajille. Nämä kaksi voi tsekata siis samalla kertaa!

bigben ja london eye

Hyde Park on ehdottomasti suosikkipaikkojani Lontoossa. Jättimäinen puisto on Lontoon suurin ja kätkee sisälleen upean oman maailmansa. Kävimme tällä viikolla eräänä aurinkoisena ja lämpimänä aamuna Hyde Parkissa aamukävelyllä – mahtava aloitus päivälle!

hydepark

Camden Town on yksi Lontoon mielenkiintoisimmista kaupunginosista. Se sijaitsee Lontoon pohjoispuolella ja sinne pääsee kätevästi metrolla (eli tubella). Camden on upean värikäs ja trendikäs kaupunginosa, jossa meininki on parhaimmillaan lauantaisin. Camdenissa on paljon kauppoja, pieniä putiikkeja, valtavia second hand -liikkeitä ja viikonloppuisin suuret markkinat. Viikonloppuisin markkinoiden ja kauppojen suljettua voi jäädä myös fiilistelemään kaupunginosan yöelämää!

CamdenMuita mielenkiintoisia nähtävyyksiä:

Tower Bridge

Piccadilly Circus

Green Park ym….

Shoppailu

Shoppailuun Lontoo tarjoaa todella hyvät puitteet – ostoskatuja on silmän kantamattomiin ja erilaisia ostosalueita on todella monia. Jokaiselle löytyy siis varmasti jotakin myös ostosten saralla, mutta tässä muutamia omia vinkkejäni!

Oxford Street on jo nähtävyys itsessään ja ruuhkaiselta kadulta löytyvät kaikki suurimmat ketjuliikkeet. Tällä kadulla saisi varmasti helposti käytettyä koko päivän liikkeitä kiertäen, koska jo kadulla sijaitseva Top Shopin lippulaivaliike on jäätävän iso ja ainakin neljäkerroksinen. Myös suuri Nike Town on aivan mielettömän kokoinen ja ehdottomasti näkemisen arvoinen liike.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOxford Streetiltä risteää myös monia muita isoja osotoskatuja, kuten  Regent Street ja Bond Street. Regent Streetiltä löytyy vähän spesiaalimpia merkkiliikkeitä ja Bond Streetiltä sitten taas kalliita luxusmerkkejä!

Yksi suosikkishoppailualueeni on ehdottomasti Covent Garden – siellä ei ole kaupoissa niin kovia ruuhkia ja liikkeitä on silti joka lähtöön. Löytyy mm. Zara, Nike store, H&M sekä paljon muita merkki- ja ketjuliikkeitä. Covent Gardenista löytyy lisäksi ihania ravintoloita, joihin voi shoppailupäivän päätteeksi istahtaa murkinalle!

Lontoossa on myös suuri West Field -ostoskeskus, joka yli 300 liikkeen valikoimallaan on varmasti oikea shoppailijan paratiisi. Itse en ole siellä ikinä käynyt, mutta se näyttäisi olevan helposti parinkin eri metrolinjan pysäkkien läheisyydessä.

Shoreditch on yksi ehdoton suosikkialueeni Lontoossa. Se sijaitsee Itä-Lontoossa ja on kaikessa rähjäisyydessään uskomattoman inspiroivaa ja trendikästä seutua. Täällä lähes jokainen vastaantuleva ihminen näyttää jostain katumuotisivustoilta repäistyltä. Shoreditchissa on lukuisien ravintoloiden ja baarien lisäksi myös pieniä putiikkeja sisälleen kätkevä Box park. Kaikki liikkeet ovat rivissä mustissa rekankonteissa ja yläkerta on täynnä street food -henkisiä ravintoloita. Ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka!

boxpark

Muut lempparit:

Brick Lane – todella inspiroiva kaupunginosa itä-lontoossa, jossa on muun muassa paljon mielenkiintoisia second hand -liikkeitä ja street food -marketteja.

Notting Hill – ihanan lämmintunnelmainen kaupunginosa, jossa kannattaa ehdottomasti käydä istuskelemassa jossain söpössä kahvilassa tai muuten vain fiilistelemässä.

Soho – täynnä toinen toistaan houkuttelevamman näköisiä ravintoloita ja tunnettu vilkkaasta yöelämästä.

Bayswater – Todella potentiaalinen alue hotellin varausta miettiessä. Rauhallista seutua, mutta kuitenkin melko pelipaikoilla ja lähellä meininkejä. Bayswaterin alueella olen itse yöpynyt peräti kolmella reissulla ja muun muassa tässä hotellissa!

Ravintolavinkkeihin palataan tosiaan vielä myöhemmin!

Kysykää ihmeessä, jos/kun tästä meikäläisen sepustuksesta jäi jotain epäselvyyksiä 🙂 Toivottavasti tästä on apua jollekin Lontooseen matkaa suunnittelevalle. Paikkojen tarkemmat sijainnit löytyvät varmasti helpoiten googlettamalla!

Käykääpä osallistumassa Tjäreborgin 200 euron matkalahjakortin arvontaan täällä!

800px_Indiedays_kilpailusivu

Osa postauksen kuvista Sara / Tickle Your Fancy.

– Janni

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Henni lokakuu 31, 2014 at 12:22 pm

  Kiitos vinkeistä, tää teidän reissu tuli hyvään saumaan kun kolmen viikon päästä ollaan koneessa matkalla Lontooseen! 🙂

 • Reply Nenna lokakuu 31, 2014 at 6:59 pm

  ISO KIITOS! Tästä on valtava apu, sillä suuntaamme poikaystäväni kanssa ensi viikolla Lontooseen. Tämä on molemmille ensimmäinen kerta siellä ja aiomme varmasti hyödyntää vinkkejä. Innolla odotellaan vielä ravintolasuosituksia!

 • Reply Nimetön marraskuu 1, 2014 at 12:29 pm

  Hei! Sellaista kyselisin, että osaisitko kertoa mitkä maksuvälineet käy Lontoossa? Toimiiko esimerkiksi Visa Debit? Kiitos hyvistä vinkeistä Lontooseen! 🙂

 • Reply Jenna marraskuu 1, 2014 at 9:02 pm

  Mitä ihmettä, asuin vuoden melkein Lontoossa ja en ole kuullut ennen tuosta Box parkista! Syy lähteä taas pian sinne 😀

 • Leave a Reply