LONTOON RAVINTOLAVINKIT

marraskuu 2, 2014

Postaus yhteistyössä Indiedaysin ja Tjäreborgin kanssa.

Mainitsinkin jo aikaisemmin, että osuimme taannoisella Lontoon reissullamme ravintolavalintojen suhteen useamman kerran lähes täysin napakymppiin. Saatiin nauttia älyttömän hyvistä sapuskoista ja iso kiitos siitä kuuluukin osittain teille lukijoille, koska teidän vinkkienne perusteella osasimme etsiä ravintoloita ja kahviloita oikeista paikoista. Kokosin tähän postaukseen muutamia paikkoja, joita voimme ehdottomasti suositella muillekin.

Ensimmäisenä iltana suunnattiin nälkäisinä Covent Gardenin alueelle etsimään kivaa ruokapaikkaa ja valinnanvaikeushan siellä meinasi iskeä. Olimme mestoilla ilmeisesti kaikista suosituimpaan illallisaikaan, sillä moniin paikkoihin näytti olevan jopa jonoa. Löysimme sitten melko pian eräästä kadunkulmasta mielenkiintoisen näköisen kreikkalaisen ravintolan ja päätimme kokeilla onneamme, jospa siellä sattuisi olemaan kahden hengen pöytä vapaana. Iloksemme saatiin pöytä ja ihastelimme heti paikan lämmintä tunnelmaa. Ruokalista vaikutti lupaavalta ja päädyimme tilaamaan erilaisia pieniä annoksia yhdessä maisteltavaksi ja jaettavaksi. Kaikki oli älyttömän hyvää!

Real Greek / 60 – 62 Long Acre, London WC2E 9JE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toisena aamuna suuntasimme Notting Hilliin käppäilemään ja hetken siellä fiilisteltyämme ajateltiin etsiä joku kahvilla, johon voisimme istahtaa miettimään loppupäivän suunnitelmia. Päädyimme astelemaan sisään mielenkiintoisen näköiseen lasitaloon, jonka alakerta oli täynnä erilaisia keittiöpisteitä, herkullisen näköisiä leivoksia ja myynnissä oli kaikennäköistä keittiötavaraa. Hetken tutkailtuamme tajusimme tulleemme sisään Jamie Oliverin Recepies -liikkeeseen, jonka sisällä hääräsi paljon kokkeja opetuskeittiöiden takana ja paikassa oli huumaavan hyvä tuoksu. Tutkiskelimme ja kiertelimme alakerrassa, kunnes siirryimme yläkertaan istuskelemaan kuohuviinilasillisten äärelle. Itse maistoin paikan rocky roadia, joka oli ehkä täyteläisintä ikinä. Paikasta saa ilmeisesti varata omalle seuruelleen ajan opetuskeittiöstä ja lähteä omalla porukalla kokkailemaan kokin opastuksella. Tuolta voi myös napata mukaan tuoreita paikan päällä valmistettuja lounaita, istahtaa kahville tai  vaikkapa kysellä kokeilta neuvoja!

Recepies Jamie Oliver / 92-94 Notting Hill Gate W11 3QB

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA yhdistelmä OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toisena päivänä kiertelimme iltapäivällä ympäri Itä-Lontoota ja päätimme etsiä ruokapaikankin jostain lähistöltä. Ihan sattumalta päädyttiin erään ystävämme suositteleman Pizza East -ravintolan ovelle ja päätimme oitis marssia sisään.  Ravintola hurmasi sisustuksellaan heti ensimmäisellä silmäyksellä ja räpsinkin tuolta kuvia runsaasti. Sisustus oli niin loppuun asti viimeistelty, että jopa WC-tilat olivat upeat. Visuaalinen ilme antoi odottaa siis paljon ja innolla kävimme ruokalistojen kimppuun. Listalta löytyi monipuolisesti muun muassa pizzoja, salaatteja, grilliherkkuja ym… Päätimme kysäistä tarjoilijalta hänen suosikkiansa ravintolan valikoimasta ja sen perusteella päädyimme ottamaan puoliksi astetta erikoisemman pizzan sekä avokadosalaattia sen kylkeen. Ruokamme oli hyvää, mutta ei mitenkään kovin ilmiömäistä. Saamme ehkä syyttää siitä melko randomia valintaamme, sillä ympärillä näytti komeilevan toinen toistaan herkkullisemman näköisiä annoksia. Voisin ehdottomasti mennä uudelleen – kiitos vinkistä Kaisa!

Pizza East / 56 Shoreditch High St, London E1 6JJ

yhdistelmä 2 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lisää Lontoo -vinkkejä voitte tsekata Saran blogista!

800px_Indiedays_kilpailusivu

PS. Täällä on edelleen käynnissä arvonta, jossa voi voittaa Tjäreborgin matkalahjakortin!

– Janni

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply