MAROKKOLAINEN RAHI

marraskuu 12, 2014

Mulla oli joskus ennen tapana käydä kirpputoreilla ja kierrätyskeskuksilla viikoittain ja teinkin usein huikeita löytöjä noilla reisuillani. Jossain kohtaa tuli sitten sellainen kausi, että en oikein löytänyt niistä mitään ostettavaa ja turhauduin. En jaksanut palata kerta toisensa jälkeen kirppiskierrokselta tyhjin käsin ja nykyään tuleekin käytyä noissa kierrätetyn tavaran paikoissa ihan liian harvoin. Nyt olen ajatellut ottaa säännölliset kierrokset taas tavaksi, sillä tarvitsisimme tänne kotiin vielä muutamia huonekaluja ja olisi huippua löytää ne käytettyinä. Pääkaupunkiseudulta löytyy niin monia isoja kierrätyskeskuksia, että tarjontaa riittää ihan valtavasti. Yleensä sitä vain tuppaa olemaan vaikea löytää sitä tiettyä juttua, jota on parhaillaan etsimässä, vaikka kaikkea muuta kivaa eteen sattuisikin. Ennen etsiskelin noista paikoista lähinnä vaatteita, mutta nykyään koluan mielummin sisustusosastoja.

Tänään Saralta kotiin ajellessani ohitin Hermannin ison kierrätyskeskuksen ja päätinkin spontaanisti kurvata tsekkaamaan, jospa silmiini sattuisi jotain kivaa. Silmäni etsivät lähinnä jotain kivaa lipastoa olohuoneeseen, mutta löysin jotain aivan muuta!

Olen pitkään himoinnut tuollaista marokkolaistyylistä nahkaista rahia kotiin ja muutamista nettikaupoista olen kivoja bongaillutkin. Yksikään ei kuitenkaan ole löytänyt vielä tietään tänne meille asti, kunnes sitten tänään silmäni nauliintuivat kierrätyskeskuksella tähän:

image

Ruskea nahkainen ajan patinoima rahi oli siinä ruttuisena edessäni ja hintalapussa luki naurettavat 2€! Uutena nämä maksavat monesti lähemmäs 1oo euroa, joten tämä oli varsinainen löytö. Olin haaveillut tällaisesta rahista aikaisemmin joko konjakinruskeana tai mustana, mutta hyvinhän tuo vähän tummempikin ruskea toimii 🙂

wpid-img_20141112_153426.jpgOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sorit huonoista kuvista, jotka nappasin Instagram -tilini(jannijmi) puolelta tänne blogiin!

Tästä löydöstä inspiroituneena ajattelin lähteä perjantaina aamupäivällä kiertämään muitakin käytetyn tavaran aarreaittoja!

Mitkä ovat olleet teidän parhaita kirppislöytöjä?

 

– Janni

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Iina-Maria marraskuu 13, 2014 at 12:36 am

  Mun täytyy sanoa, että itekin oon viime aikoina innostunu taas kirppareista, mutta vaatteiden hankinnassa! Jostain syystä löydän nykyään JUURI mitä oon ajatellutkin. Ja kaupoista en taas taho löytää mitään, mitä sillä hetkellä himoitsen.
  Kuukausi sitten oli ehkä paras kirpparireissu (se kaapelitehtaan btw), kun löysin kengät, huivin, mekon, t-paidan ja koruja – kaikki just sellasia kuin olin unelmoinutkin. 🙂

  One girl’s trash is another girl’s treasure!

  • Reply Janni marraskuu 17, 2014 at 10:42 am

   Oon kade, jos kerran löydät just niitä etsinnässä olevia juttuja! Kirppislödöistä tulee aina niin hyvä fiilis 🙂 ihan eri kuin kaupoissa shoppaillessa! 🙂

 • Reply milla marraskuu 13, 2014 at 7:30 am

  Kiva löytö 🙂

  Itselläni vähän sama.
  Kotkassa on niin vähän tarjontaa jotenkin. Oon kolunnut sotekin oman, pennikirpparit, fidan mut en ole löytänyt sopivaa vitriiniä vieläkään :/
  Jotenkin turhauttavaa.
  Pitäisi lähteä vissiin vähän kauemmas etsimään mut sitten tulee kuljetus ongelmaksi.

  • Reply Janni marraskuu 17, 2014 at 10:42 am

   Kotkassa tosiaan harmillisen vähän tarjontaa, mutta sieltäkin olen kyllä joskus tehnyt tosi hyviä löytöjä! 🙂

 • Reply Emppu marraskuu 13, 2014 at 12:45 pm

  Heippa! Tosi kivasti sopii rahi sisustukseen! Kauniin näköistä teillä! Mistä tuo ihana sinimustavalkobeigeharmaamitävielä 😀 ruudullinen viltti on? Haluaisin itse kovasti samanlaisen!

  • Reply Janni marraskuu 17, 2014 at 10:42 am

   Se on Ikeasta! 🙂 kiitos!

 • Reply Jenna marraskuu 14, 2014 at 9:57 am

  Toi on kyllä tosi kiva! Oon kyllä vähän pettynyt, että otsikkona ei ollut nahkapalli 😀 Pitäisi itsekin taas pitkästä aikaa alkaa kiertää kirpputoreja ja kierrätyskeskuksia..

  • Reply Janni marraskuu 14, 2014 at 12:39 pm

   Hahah toi nimi on niin karu 😀

 • Reply ilona marraskuu 15, 2014 at 6:09 pm

  Hei! Mistä teidän sohva on ostettu? Oliko minkä hintainen? Se on nätti:)

  • Reply Janni marraskuu 17, 2014 at 10:43 am

   Ikeasta 🙂 Rahin kanssa hintaa muistaakseni joku n.700e! Kiitos 🙂

 • Reply heli marraskuu 17, 2014 at 10:02 pm

  Hei, onko tuo jalkalamppu mistä? 🙂

 • Leave a Reply