TIPS TO BUDAPEST

1 joulukuun, 2014

Mä alan olla jo älyttömän innoissani meidän tulevana viikonloppuna starttaavasta minilomasta. Varattiin kuukausi takaperin Joonaksen kanssa lennot ja hotelli neljäksi päiväksi Budapestista. Kohde on meille molemmille täysin uusi tuttavuus ja Unkarin pääkaupunki onkin roikkunut must see -listalla jo pidemmän tovin. Olemme kuulleet Budapestissa käyneiltä pelkkiä kehuja kyseisestä kaupungista, joten on jo aikakin päästä se itse kokemaan. Matkan tavoitteena on hakea pientä piristystä pimeyden keskelle ja nautiskella kiireettömästä yhdessäolosta. Muutamilla edellisilläkin reissuillani olen suunnistanut hyvin pitkälti teidän lukijoiden antamien korvaamattomien vinkkien avulla ja siksipä ajattelin kysellä niitä nyt myös tämän matkakohteen kohdalla, sillä varmasti moni teistä on kerennyt Budapestiakin koluamaan!

Mitä Budapestissa kannatta tehdä näin talviaikaan?

catsParhaat:

Ravintolat ja kahvilat?

Shoppailumestat?

Nähtävyydet?

Kaupunginosat?

Kylpylät?

Joulutorit?

Kaikki vinkit kyseiseen kaupunkiin liittyen ovat erittäin toivottuja – joten antakaa palaa ja kiitokset jo etukäteen!

– Janni

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Ivona 1 joulukuun, 2014 at 8:34 pm

  Seuraavan kerran olet tervetullut Puola (Gdańsk):)

 • Reply Maija 1 joulukuun, 2014 at 8:43 pm

  Kävin Budapestissä viime keväänä ja kaupunki oli ihana! Kaupunkihan on jaettu budaan ja pestiin eli kannattaa vierailla kummassakin 🙂
  Westend city center on moderni kauppakeskus josta löytyy perus kaupat.
  Ranvintoloista voin sanoa, että paljon kehuttu Menza oli pettymys. Rauniobaareja ja ihania kahviloita löytyy melkein joka kulmasta eli kannattaa käydä.
  Kylpylöitäkin on monia, mutta en ole varma ovatko talviaikaa auki.
  Ihanaa matkaa teille! 🙂

 • Reply Sara J 1 joulukuun, 2014 at 9:16 pm

  Käytiin Budapestissa viime kesänä ja parhaiten mieleen jäi ihana kauppahalli! Kannattaa ehdottomasti käydä! Sieltä toin miehelleni paljon edullisia mausteita kotiin!

 • Reply Nimetön 1 joulukuun, 2014 at 9:21 pm

  Cafe New York ja mansikkashampanja <3

 • Reply Jenna 1 joulukuun, 2014 at 10:35 pm

  Käytiin loppu syksystä pitkä viikonloppu Budapestissä. Kauppahallia suosittelen ja sen yläkerrassa suosittelen syömään paikallisten ruokakojuista! Käytiin Szechenyi-kylpylässä, joka oli myös kokemuksena mielenkiintoinen, ymmärtääkseni auki näin talvemmalakin. Parlamenttitalon opaskierros oli myös avartava ja muutenkin parlamenttitalon ympäristö. Keskustassa oli myös meidän reissun aikana maailmanpyörä, tosin en tiedä onko se enää paikallaan. Ja ostoskeskuksista WestEnd kattavin. Ja tyypillisesti ravintoloita kannattaa etsiä sivummalta, edulisemmat hinnant ja paremmat paikallisten ruuat.

 • Reply Ola 1 joulukuun, 2014 at 10:36 pm

  Oih Budapest on ihana! Oltiin siellä tasan vuosi sitten poikaystävän kanssa pyörimässä, ja lähtisin ihan heti uudelleen. Joulutorit on ehdottomasti käymisen arvoisia. Me taisimme reissun aikana törmätä kuuteen eri toriin, kaikista sai asiaankuuluvasti lämminstä hehkuviiniä:)
  Kauppahalli kannattaa muistaa. Alakerrassa on toinen toistaan paremman näköisiä ruokakojuja. Mausteita kannattaa ostaa kotiin saakka, erityisuositus kokonaisten paprikaköynnösten suhteen. Myös kokonaiset kuivatut chilit ovat aivan loistavia. Kauppahallin yläkertä on täynnä pieniä ruokapaikkoja. Siellä syötiin reissun paras ja halvin lounas, gulassia tottakai;D
  Edellä on todettu Menza-ravintolan olleen pettymys. Me taas saimme siellä todella hyvää palvelua sekä ruokaa. Kävimmekin Menzassa kaksi kertaa neljän päivän loman aikana.
  Kylpylöistä Szechenyi on näyttävin, ja se sijaitsee aivan sankarien aukion lähellä. Kaksi kärpästä siis yhdellä iskulla. Linnavuorella kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa upeita rakennuksia ja maisemia. Myös vanhoihin kirkkoihin kannattaa pujahtaa sisään lämmittelemään, ne ovat upeita.
  Szimpla kert -korttelibaari oli upea kokemus. Paikka on salaperäinen, täynnä erilaisia teema-huoneita täynnä erikoista tavaraa. Jos tykkää sishasta, paikasta saa tilattua edulliseen hintaan piipun, jonka suuputkilo avataan hygieenisesti suoraan uutena pussista tilauksen yhteydessä:)
  Budapestissa kannattaa uhmata kylmää vihmaa ( jos sellainen keli teille sattuu) ja kävellä ulkona paljon. Vanhat rakennukset ovat upeita, ja ikinä ei tiedä, mitä seuraavan kulman takana on. Vanhassa juutalaisessa korttelissa kannattaa myös vierailla. Kun löytää hyvännäköisen kahvilan, aina kannattaa pysähtyä. Hinnat eivät paljoa päätä huimaa ja ruoka on hyvää. Samoin olut ja viini:) New Yourk Cafe on yksi kauneimmista tiloista, joissa olen ikinä käynyt.

  • Reply Nimetön 1 joulukuun, 2014 at 11:46 pm

   Me tulimme miehen kanssa juuri kaksi viikkoa sitten pois Budapestin reissulta.
   Tähän aikaisemman kommentoijan listaan lisäisin viel ravintolan nimeltä Nobu, joka sijaitsee lähellä vaci utcaa (sen varrelta löytyy jos jonkinmoista kauppaa bershkasta, h&m:ään, sekä myös hard rock cafee).
   Virallinen osoite ravintolalle taitaa olla Erzebet ter, joka siis sijaitsee tästä vaci utcasta seuraavalla kadulla.
   Nobuun kannattaa mennä lounasaikaan ja pyytää juuri lounaslistaa (niin kuin muissakin ruokapaikoissa koska antavat turisteille sen kalleimman listan ensimmäisenä) ja sieltä valita sellainen vaihtoehto kuin bento box, josta saat rakentaa mieleisesi.
   Jälkkäriksi ehdottomasti pistaasijäätelö, joka on aivan mielettömän makuista!! Tämä satsi, joka sisältää misokeiton alkupalaksi, 5 erilaista makuelämystä pienissä lokeroissaan (mm. teriyaki kanaa, sushia, lohta), sekä riisiä ja lopuksi vielä jälkiruoan maksaa vain vajaa 40e/henkilö.
   Toinen paikka on My way-pastaravintola, joka oli aivan naurettavan halpa, mutta ruoka oli todella hyvää. Tuosta szimplalta kun jatkaa sellaista kaartuvaa tietä eteenpäin löytyy niin tämä ks ravintola, sekä monia muita viehättäviä paikkoja. Ihanaa reissua!!

 • Reply Julia 1 joulukuun, 2014 at 11:44 pm

  Hey, i have been reading your blog for ages, or actually i just like to check the pictures because i dont understand your language. I’m from Budapest and if you want to try some original Hungarian places, i would recommend you to have a cafe at Eco Cafe on Andrassy street and have a nice dinner at Most Kortárs Bisztró on Zichy Jenő street. And if you are also interested in Hungarian brands, just pop in to the Nanushka store which is on the Fashion Street. Have fun here and dont hesitate to ask for further information! Xx

 • Reply Maria 2 joulukuun, 2014 at 8:17 am

  Moikka Janni,
  Budapest on ihana!

  Mehän käytiin silloin syyskuussa Tjäreborgin kamppiksen myötä tutustumassa tuohon kaupunkiin. Täältä löytyy vinkkejä ravintoloista, shoppailuista ja nähtävyyksistä:

  http://kaikkimitahalusin.indiedays.com/tag/budapest/
  http://atmarias.indiedays.com/tag/budapest/
  http://www.tjareborg.fi/kaupunkiopas-budapest

  Käykää ihmeessä ainakin tsekkaamassa tuo Oopperatalon vieressä oleva Callas-ravintola; sisustus ja ruoka iski ainakin meihin ihan täysillä 🙂

  Ihanaa reissua, nauttikaa <3

 • Reply Liina 2 joulukuun, 2014 at 9:33 am

  En ole ikinä kyseisessä kaupungissa käynyt,mutta noiden kuvien jälkeen tuli sellainen olo että pitää joskus sinne itsekkin päästä:) Ihanaa matkaa teille!

 • Reply Jenna 2 joulukuun, 2014 at 9:58 am

  Budapest on kyllä ihana <3 Ollaan kirjoiteltu siitä täällä:

  http://www.kaksiyhdenhinnalla.com/search/label/budapest

 • Reply Kaisa 2 joulukuun, 2014 at 2:35 pm

  Hei! Kävin kesällä Budapestissa ja ystäväni suosituksesta kävin ravintolassa nimeltä Trofea Grill. Kyseisessä ravintolassa on seisova pöytä, jonka hintaan (n.19e) kuuluu kaikki ruuat ja juomat (alkoholittomat ja alkoholilliset). Ravintolassa oli mielestäni hinta-laatusuhde todella kohdillaan! Lisäksi kokki paistoi nenän edessä toiveiden mukaisesti lihaa, kalaa, kanaa, juustoja, hedelmiä yms. mitä halusit lautasellesi tiskiltä valita! Kyseistä ravintolaa löytyy keskustan tuntumasta kaksikin kappaletta. Suosittelen! 🙂

 • Reply ElviiraOona 2 joulukuun, 2014 at 2:41 pm

  Hei! Itse olen vieraillut Budapestissä kahteenkin otteeseen, kummatkin kylläkin kesällä, joten mitään huippu vinkkejä ei ole talviselle ajalle. http://elviiraoona.blogspot.fi/2014/07/day-2-in-hungary_25.html <- tuonne olen kirjoittanut tarkemmin mitä kannattaa tehdä Budapestissä ja ravintolavinkkejä voin muutaman jakaa: yksi katu Király utca oli vähän niin kuin sellainen "ravintolakatu" eli siellä oli todella monia ravintoloita ja kahviloita. Ja yksi mainitsemisen arvoinen ravintola (missä kävin paikallisten ystävieni kanssa) on Szatyor, joka sijaitsee Gyulai Pál utca -kadulla.

  Mukavaa reissua! 🙂

 • Reply Sinii 2 joulukuun, 2014 at 3:55 pm

  Moikka,
  kauppahallissa kannattaa käydä sekä jossakin kylpylässä!

 • Reply TanjaL 2 joulukuun, 2014 at 8:32 pm

  Budapestissä käytiin juuri lokakuussa, ja onhan se aika mahti ja kompakti kaupunki. Budapestissä on aika jees se, että hinnat ovat paremmissakin ravintoloissa oikein kohtuullisia, kunhan ei pahimpiin turisteille tarkoitettuihin ravintoloihin eksy.. Tässä kaksi suositusta, jotka olivat meidän reissun ruokanautinnollisimmat hetket:

  The Spoon Restaurant http://www.spoonrestaurants.hu/en/ (Pestin puolella)

  Tonavan varrella laivassa oleva tunnelmallinen ravintola, jossa elävää pianomusiikkia. Vähän fiinimpi, mutta hinta-taso suomeen verrattuna edullinen! Pääruoat pyöri muistaakseni 10-15e paikkeilla. Itse tilasin mm. alkuruoaksi pinaattikeittoa – ja sellaista en ole syönyt ikinä ennen! Ei mitenkään verrattavissa perus kermakeittoihin joita suomessa on tullut syötyä 😀 Henkilökunta oli erittäin ystävällistä ja mukavaa, puhuivat hyvää englantia. Ruoka-annosten välissä sai ”terveisiä kokilta”, jotka olivat joitain pieniä kylmiä suupaloja. Ravintola oli illalla aika täynnä, kannattaa mennä paikalle ajoissa tai vaikka varata pöytä etukäteen.

  Carne di hall http://www.carnedihall.eu/ (Budan puolella)

  Elämäni mureinta lihaa! Alkuruoaksi otimme perinteistä Unkarilaista gulassikeittoa, joka oli ihan täydellistä. Pääruoaksi otin jotain pihviä, joka oli niin mureaa, että veitsi upposi lihaan kuin kuuma veitsi voihin! Todellakin suostittelen siis. Tarjoilia pojat olivat mukavia ja palvelualttiita. Sisätiloista en osaa sanoa, sillä tällöin illat olivat lämpimiä, niin päätimme syödä ulkona terassilla, vaikka se olikin melko vilkkaan tien varrella. Mutta terassi oli ainakin oikein tunnelmallinen ulkovaloineen ja kynttilöineen, uskon sisältäkin ravintolan olevan käymisen arvoinen 🙂

 • Reply Jennasisi 3 joulukuun, 2014 at 2:43 pm

  Oltiin Budapestissa 5 viikkoo kavereiden kanssa vaihdossa tuossa muutama vuos sitten. Suosittelen käymään Budan puolella Linnavuorella, missä paljon kauniita linnoja ja palatseja. Pestin puolella ehdottomat käymisen arvoiset paikat on Parlamenttitalo, se on toooosi huikee että oksat pois! Shoppailuun suosittelen Váci Utcan katua. Kadun alkupäässä on perus turistikrääsä kauppoja ja ravintoloita mistä saa perinteistä Unkarilaista ruokaa, mutta ylempänä katua on perus hm tyylistä kauppoja. Kadun turistikauppa päässä on myös iso kauppahalli, mistä saa maailman parasta makkaraa! Myös WestEndin ostarissa kannattaa käydä 🙂

 • Reply Paula 3 joulukuun, 2014 at 6:28 pm

  Olin viimevuoden joulukuussa samankaltaisella lyhyellä lomalla budapestissa ja muutamaa asiaa voin todellakin suositella. Jos joulutorit ovat jo auenneet, menkää ihmeessä juomaan glögiä ja ihailemaan paikallisia käsitöitä. Jos etsitte maukasta aamupalaa suosittelen kovasti paikkaa nimeltä Gerbeaud joka sijaitsee vörösmartyn aukion reunalla! Széchenyin kylpylää (eli juuri tuota mistä laitoit kuvankin) voin suositella. Ulkoaltaiden kuumassa vedessä oli taivaallista olla kun ulkona oli viileä. Kylpylän työntekijät eivät juuri osanneet englantia joten se tuotti hiukan ongelmia 😀

 • Reply Paula 3 joulukuun, 2014 at 6:36 pm

  Vielä unohtui sanoa 😀 että Gellertin kukkulalle kannattaa todellakin kavuta, näkymät on upeat, vaikka nousu tuntuikin loputtomalta. Joulukuussa on budapestissa yllättävän kylmä, paljon lämpöistä vaatetta mukaan.

 • Leave a Reply