BUDAPEST ZOO

12 joulukuun, 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kerkesinkin jo aiemmassa postauksessa lyhyesti kehua Budapestin eläintarhaa, joka onnistui yllättämään meidät ihan täysin. Paikka lukeutuu ehdottomasti Budapestin mielenkiintoisimpiin nähtävyyksiin ja se on laitettu alunperin pystyyn jo vuonna 1866, jonka jälkeen sitä on tietenkin nykyaikaistettu useita kertoja. Koleana talvipäivänä eläintarhassa oli meidän lisäksemme varmasti vain kymmeniä asiakkaita, jotka hukkuivat alueelle sen verran hyvin, että välillä tuntui kuin olisimme olleet paikassa kahdestaan. Saimme siis katsella eläinten puuhia rauhassa ja ehkäpä senkin takia eläimet tuntuivat hengailevan niin huolettomasti, sillä silmäpareja oli tuijottelemassa sesonkiaikaan verrattaen todella vähän. Eläimillä oli häkeissään niin sisä- kuin ulkotilaakin ja ne näyttivät viihtyvän lajitoveriensa seurassa hyvin. Eläimet vaikuttivat todella aktiivisilta verrattuna esimerkiksi Barcelonan eläintarhaan, jossa monet eläimet tönöttivät apaattisen näköisenä yksin pienissä häkeissään. Juuri tuon Barcelonan kokemuksen jälkeen olin päättänyt, että en halua mennä noihin paikkoihin enää mieltäni pahoittamaan. Budapest teki kuitenkin poikkeuksen ja oli mielenkiintoista nähdä upeat eläimet omissa puuhissaan. Leijonat telmivät isoissa häkeissään keskenään, eivätkä omaan silmääni vaikuttaneet ollenkaan stressaantuneen katselijoista. Kaiken tämän pääsi näkemään ihan uskomattoman läheltä ja osa eläimistä ei ollut häkeissä ollenkaan, vaan esimerkiksi laiskiaiset ym.. liikkuvat sellaisessa isomassa tilassa ”vapaina”. Olen edelleen sitä mieltä, että varsinkaan tietyt isot eläimet eivät missään tilanteessa kuuluisi eläintarhan häkkeihin ihmisten pällisteltäviksi, mutta tuolla niillä näytti ainakin päällisin puolin olevan kaikki hyvin. Henkilökuntaa parveili paikalla paljon ja ainakin meille jäi tästä paikasta positiivinen fiilis. Tuolla sai todellakin kulumaan monta tuntia ja lumoutuneena olisin voinut katsella kaikkia upeita otuksia vielä pidempäänkin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA idOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAEläintarhan miljöö on myös arkkitehtonisesti todella vaikuttava ja ensimmäisessä kuvassa näkyvä pääsisäänkäyntikin oli todella hieno. Budapestissa on tietääkseni muitakin eläintarhoja, mutta tämä suurin sijaitsee aivan kaupunginpuiston kupeessa (allakerti körút 6-12). Samalta alueelta löytyy paljon muutakin nähtävää, kuten sankareiden aukio, tivoli, sirkus ja yksi suurimmista kylpylöistä!

 

– Janni

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply idaelisa 12 joulukuun, 2014 at 10:42 am

  Upeita kuvia! Tuo oli kyllä vaikuttava paikka ja eläimillä tuntui olevan hyvät puitteet. Itse kävin tuolla elokuun puolivälissä ja silloin oli kyllä paljon vilinää. 🙂

 • Reply Jutta 12 joulukuun, 2014 at 11:38 am

  Huh, miten upeita kuvia! 🙂

 • Reply Nina 12 joulukuun, 2014 at 1:04 pm

  Wau, ompas hienoja kuvia. Jotenkin se että nuo on juuri mustavalkoisia tekee niistä vaan makeemmat. Ihana tunnelma niissä, välittyy just se että eläimillä on oikeasti mukava olla. Tässähän tarttee kohta lähteä Budapestiin ihan vain tuota varten. 😀

 • Reply Kaisu 12 joulukuun, 2014 at 2:30 pm

  Upeita kuvia! Mäkin olen joskus käynyt Kiinassa eläintarhassa, ja saanut myös sellaisen kuvan, että ulkomailla eläintarhat ovat niin järkyttäviä, tämä kyllä yllätti myös meikäläisen! 🙂

 • Reply daniela 12 joulukuun, 2014 at 6:56 pm

  mekin käytiin siellä mutta mun mielestä taas monilla eläimillä kutein kirahveilla ja virtahevoilla näytti olevan tosi pienet ja likaiset oltavat. Näin toki että ulkohäkkejäkin oli jotka varmaan vaan ei oo käytössä talvella

 • Reply emma 23 joulukuun, 2014 at 6:31 pm

  Upeita kuvia!! 🙂

  • Reply Janni 24 joulukuun, 2014 at 1:21 am

   Kiitos paljon 🙂

  Leave a Reply