VINKIT BUDAPESTIIN 1/2 – RAVINTOLAT JA KAHVILAT

19 joulukuun, 2014

Käytiin Budapestin reissullamme sen verran ihanissa ravintoloissa ja kahviloissa, että ajattelin vinkata omista lemppareista täälläkin, jos joku muukin on sinnepäin suuntaamassa. Osa kivoista paikoista löydettiin teidän lukijoiden avustuksella, joten isot kiitokset vielä kaikille vinkkejään jakaneille. Uudessa kaupungissa olisi umpimähkään todella vaikea lähteä etsimään hyviä ruokapaikkoja, kun tarjontaa on niin paljon, että helposti menisi valinnat täysin pieleen. Nyt oltiin kuitenkin onneksi todella tyytyväisiä jokaiseen testaamaamme raflaan ja kahvilaan!

 • Ensimmäisenä iltana suunnattiin Most -nimiseen ravintolaan, josta oltiin saatu suosituksia pariltakin taholta, joista toinen oli unkarilainen blogini lukija. Paikan päälle pääsi metrolla todella kätevästi, mutta emme olisi ehkä ilman vinkkiä tuonne eksyneet. Ravintolassa oli ihanan lämmin tunnelma ja ruoka oli vertaansa vailla. Hinnat eivät myöskään päätä huimanneet, sillä alkuruokien, pääruokien, isojen viinilasillisten sekä jälkkärin ja kokiksen jälkeen laskua oli kertynyt vaivaiset 40 euroa!

MostHungary-Budapest Zichy Jenő u. 17

page

 • Púderista sen sijaan luin Natan blogista ja kehujen saattelemana päätettiin käydä testaamassa myös tämä. Púder oli jo paikkanakin sen verran näkemisen arvoinen, että vaikka nälkä ei vatsassa kurnisikaan, niin kannattaa ehdottomasti käydä istahtamassa vaikkapa lasillisilla. Ruoka oli myös todella hyvää ja hintataso tuttuun itä-eurooppalaiseen tyyliin varsin alhainen!

PúderBudapest, Ráday utca 8, 1092

cats

 • Spileristäkin olin kuullut paljon hyvää palautetta, joten päätimme suunnata sinne eräänä iltana. Paikka löytyi talojen välissä kulkevasta käytävästä, joka oli täynnä muitakin kivannäköisiä ravintoloita ja baareja. Spiler oli todella iso ravintola molemmin puolin käytävää ja ihmiset tulivat sinne joko meidän tavoin syömään tai sitten maistelemaan todella herkullisen näköisiä drinkkejä. Olimme liikkeellä sen verran myöhään, että musiikki pauhasi ravintolassa omaan makuuni ehkä hieman liian kovalla, mutta onneksi soittivat sentään hyviä biisejä. Ruokaan olimme täälläkin todella tyytyväisiä ja erityismaininnan saa ihana kolmen suklaan jälkiruokalautanen!

SpilerBudapest, Király utca 13, 1075

cats

 • Nälkä pääsi yllättämään meidät pyörittyämme koko päivän ihmettelemässä eläintarhan meininkejä, joten päätimme suunnata suorinta tietä edellisenä iltana bongaamaamme Burger Market -nimiseen burgerimestaan. Ei todellakaan mitään gourmeeta, mutta hyvät ja freesit maut. Oma burgerini sisälsi muun muassa raikasta tzatzikin tyylistä kurkkukastiketta ja vuohenjuustoa.

Burger MarketRaday Utca

20141210_153034

Sitten siirrytään kahviloihin….

 • Ensimmäisenä upea New York Cafe, joka on varmasti myös yksi Budapestin suosituimmista nähtävyyksistä. Itse testasimme tämän upean paikan jälkiruokalistan, joka vei kielen mennessään. Jälkkärit huuhdoin alas Rosé Proseccolla ja Joonas kehui omaa kahviaan. Istuttiin tuolla pitkän aikaa ja ihasteltiin hienoja puitteita!

New York CafeBudapest, Erzsébet körút 9-11, 1073

cats

 • Eco Cafe oli toinen paikallisen lukijani suosittelema paikka, joten olihan se testattava. Kahvila tarjosi laajan valikoiman orgaanisia tuotteita, kuten teetä, kahvia, leivonnaisia ja paljon muutakin. Itse join tietenkin chai latten ja otimme Joonaksen kanssa puoliksi palan porkkanakakun raakaversiota, joka oli erittäin hyvää!

Eco CafeAndrassy ut 68 | Avenue Gardens, Budapest 1062

cats

 • Fruccola -mehubaari oli yksi ehdoton suosikkini Budapestissa. Kävimme paikassa useampana päivänä maistelemassa erilaisia superfreesejä tuorepuristettuja mehuja, joihin taisin jäädä vähän koukkuun. Paikasta sai mehujen lisäksi myös lounasta, välipaloja, kuumia juomia ym… Fruccolan keskeiset teemat ovat varmasti tuoreus ja terveellisyys, mutta mausta tietenkin tinkimättä. Mulle tuli himo hommata oma mehupuristin, kun noita mehuja pääsi testaamaan!

FruccolaBudapest, Kristóf tér 3, 1052

page 

Kaikille edellä mainituille paikoille iso suositus!

– Janni

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply MaijuK 19 joulukuun, 2014 at 5:51 pm

  Eiiiiii vitsi me kyllä NIIIN lähetään tonne tulevana vuonna! Vaikuttaa mainiolta paikalta 🙂

  • Reply Janni 20 joulukuun, 2014 at 11:57 pm

   Jeii 🙂 Menkää ihmeessä! Laitan blogiin vielä toisen osan kivoja matkavinkkejä 🙂

  Leave a Reply